2009/11/02

Udon (うどん)


I cooked Udon, which was sent my husband from Japan, last night. As I heard it is expensive, because it costs about $15.00 (1,000yen :), this noodle is salty and I used to cook cheap Udon and this time Udon was little salty. However, I think Udon is one of the gladdest Japanese foods for host family; what’s more it is easy to cook. Very nice!!
In New Zealand, there is still cold, so I made hot Udon. My host family was very glad. My host mother said to me, ”My home stay students have never made dinner. You cook first time. Honestly, I’m glad.”
Finally, I think, “If you cook failure, it will be good for you and your host family to challenge cooking. Don’t be shy!”

昨日はだんなさんが日本から送ってきたうどんをつくった。これは高いうどんらしく1,000円するらしい。高い!!で、高いからかすでに麺にしっかり塩味がある。でも私は安いうどんしか料理したことないので、ちょっとしょっぱくなっちゃった。でも、うどんは一番喜ばれる日本食のひとつだと思う、なんといっても料理も簡単だしすばらしい!!
ニュージーランドはまだまだ寒いので、あったかいうどんで。ホストファミリーはとってもよろこんでくれました。ホストマザーも「いままできた学生の中で夕飯作った人はいなかったの。あなたが初めてよ。本当に感謝してるわ。」といってました。
結局は、いろいろ失敗があったとしても、チャレンジすることでホストファミリーは喜んでくれるので、機会があったらぜひチャレンジしてみて!!と思います。

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