2009/08/28

Chinese-style barbecued pork (チャーシュー)

I cooked char siu. Char siu is a Chinese-style barbecued pork. It's very tasty and one of the most popular food in Japan. I like it.
If you want to cook char siu, you will make it from this recipe.

Ingredients:
garlic a clove
ginger a clove
water 200cc
rice wine (white wine) 200cc
soy sauce 70cc
sweet cooking rice wine 30cc

Directions:
1. Slice a garlic and a ginger.
2. Heat water, rice wine, soy sauce, sweet cooking rice wine, sliced garlic and sliced ginger in a pot over high heat.
3. When the sauce boils, add the pork back ribs and cook covered for 3 hours on low heat.

It is simple!

今日はチャーシューつくりました。
日本では有名なのでチャーシューの説明ははぶきます。
もしチャーシューつくるようでしたら参考にしてください。

材料
豚ばら肉 600g
にんにく 一かけ
しょうが 一かけ
水 200cc
日本酒 200cc
しょうゆ 70cc
みりん 30cc

作り方
1.にんにくとしょうがを薄切りにします。
2.水、日本酒、しょうゆ、みりん、にんにく、しょうがを鍋に入れ強火で火にかけます。
3.沸騰したら豚バラ肉を入れてふたをして弱火で3時間煮てできあがりです。

0 件のコメント:

コメントを投稿

UA-9417263-1